Termékek Menü

Műkörömépítő- és díszítő országos Bajnokság, Szakmai nap 2020.

Időpont: 2020. május 10.

A VÁLSÁGHELYZETRE TEKINTETTEL A VERSENY VÁRHATÓAN ÚJ IDŐPONTBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE, A VÁLSÁGHELYZET FELOLDÁSA UTÁN!

Helyszín: Debrecen

Minerva Panzió - 4024 Debrecen, Kossuth u. 59.

Szeretettel várunk Kelet-Magyarország magas színvonalú szakmai rendezvényén, amelyen 6 kategóriában indítunk versenyt kezdő és haladó szinten egyaránt. Emellett egész nap különleges, magas színvonalú INGYENES szakmai bemutatókat tartunk és kedvezményes vásárlási lehetőséget is biztosítunk. Ennek a nagyszabású rendezvénynek a célja támogatni a szakma fejlődését. Várjuk a műkörmös versenyzők jelentkezését és a szakmai bemutatókon részt venni kívánó vendégeket egyaránt. A szakmai napon a részvétel ingyenes! Regisztrálj és ajándékkal várunk Téged a helyszínen! Minden szakmai napra regisztráló résztvevő ajándékot kap!

A szakmai nap fő támogatója és rendező:  NiiZA Nail Shop & Academy

A szakmai nap szervező: Gönczi Anita

A szakmai nap háziasszonya: Balogh Boglárka

Nevezési határidő: 2020. május 04.

Később leadott nevezéseket nem áll módunkban elfogadni.

Nevezz a versenyre vagy regisztrálj az INGYENES bemutatóra:


A verseny összdíjazása 1.500.000 Ft.

Nevezési díj: Kezdő : 5.000 Ft

                       Haladó: 9.000 Ft

(3 versenyszámban induló versenyző esetén 20% kedvezményt biztosítunk a nevezési díjból)

Ünnepélyes megnyitó: 9:00 óra

Verseny kezdete: 9:15 óra

Eredmény hirdetés 15:00 óra

Általános információk: NiiZA Nail Shop & Academy +36 70 671 2461

Versenykiírás: Hegyi Andrea +36 20 913 3385 

Szakmai bemutató: Gönczi Anita +36 20 427 9767

Versenyporgram

8:30 Regisztáricó

9:15 Tartós körömlakk verseny

10:10 Pink & White Gel kezdő, haladó 

11:35 Pink & White Porcelán haladó

11:55 Pink & White Porcelán kezdő

13:00 Reality Nails

13:55 Színre csillogás

 

Szakmai bemutató program

10:00 Kombinált körömdíszítések körömnyomdával, efect porokkal, pigmentekkel gél lakkra

11:00 Acrylgel használat titkai és minden amit a frézerekről tudni érdemes

13:00 Cat eye variációk szalonkörmökön

14:00 Trendek

 

Szakmai zsűri:

Hegyi Andrea

Bakos Erika 

Móréné Kovács Nikoletta

Benefi Éva

 

 

ÁLTALÁNOS VERSENYSZABÁLYZAT

A rendezvény helyszínén már nevezni nem lehet!

A verseny reggelén a versenyzők modelljeikkel a regisztrációs asztalnál regisztrálnak.

A versenyen OKJ-s Kézápoló- és műkörömépítő szakmai bizonyítvánnyal rendelkező szakemberek, vagy a képző intézménnyel kötött érvényes felnőttképzési szerződéssel rendelkező tanulók, vehetnek részt, amit a regisztrációs pultnál bemutatnak és a jelentkezéskor az e-mailhez a dokumentumok másolatát csatolják.

A verseny megkezdése előtt, a regisztráció kötelező!

A helyszíni regisztrációhoz szükséges:

•             Jelentkezési lap, melynek kitöltésével és aláírásával a versenyző elfogadja a független szakmai zsűri döntéseit

•             Nevezési díj befizetésének másolata

•             Szakmai bizonyítvány, vagy a képző intézmény által kiállított felnőttképzési szerződés bemutatása

•             Személyazonosító igazolvány

Regisztráció után a versenyterületen a szervezők ismertetik a versenyre vonatkozó tudnivalókat.

A szervezők egy versenyszámot minimum öt nevező esetén indítanak el!

Egyes versenyszámok két kategóriában kerülnek megrendezésre:

•             kezdő

•             haladó

Kezdő: Az a szakember, akinek a Kézápoló- és műkörömépítő szakképesítése 1 évnél nem régebbi, vagy az, aki rendelkezik a képző intézménnyel kötött érvényes felnőttképzési szerződéssel. Aki versenyen már helyezést ért el,  csak haladó kategóriában indulhat.

Haladó: Az a szakember, akinek a Kézápoló- és műkörömépítő szakképesítése 1 évnél régebbi.  Kivételt képeznek a tip-box versenyszámok.

A versenyzőknek saját modelljeikről gondoskodniuk kell. A modellnek legalább 18 évesnek kell lennie, ellenkező esetben írásos szülői beleegyezés szükséges, amit a regisztrációs pultnál le kell adni.

Nevezési díj: Kezdő : 5.000 Ft

                       Haladó: 9.000 Ft

A verseny ideje alatt a modell semmilyen formában sem segíthet a versenyzőnek és nem érhet az elkészült körömhöz, mielőtt a zsűri értékelte volna a kész munkát. Ha a szervezők megkérik a modellt, hogy fejezze be a szabályok megszegését, első felszólításra 5 pont levonást, második felszólítás kizárást von maga után.

A versenyzőknek az összes anyagát és munkaeszközét az asztalon kell tartania és a táskáját zárt állapotban a szék alá, vagy a kijelölt helyre kell rakni.  Amint elkezdődik a verseny, a versenyző nem nyúlhat a táskájához, csak a pástbírók jelenlétében!

A versenyző és a modell nem hagyhatja el a verseny területét a szervezők engedélye nélkül!

Amikor a verseny befejeződik, a versenyzőknek azonnal abba kell hagyni a munkát, össze kell pakolni, munkaterületét meg kell tisztítania és el kell hagyni a pástot.

A versenyidő vége után a versenyző NEM érintheti meg a modellt, semmilyen formában. Verseny végeztével a modellnek fel kell állnia és a szervezők instrukcióit kell követnie. A modell a verseny területét engedély nélkül nem hagyhatja el, csak pástbíró kíséretével teheti meg.

Amíg a zsűrizés folyik, a modell NEM beszélhet másik modellel vagy a zsűritagokkal, ez idő alatt telefont nem használhat!

A modellek nem viselhetnek semmilyen ékszert, vagy ismertető jelet, ezen szabály be nem tartása az adott kategóriában (kivéve Fantasy Nail Art) 5 pont levonást jelent.

A modelleknek egyszínű, hosszú ujjú, fekete, felirat-, és mintamentes pólóban kell lenniük az egész verseny ideje alatt és az eredményhirdetésen is. A versenyzőnek szintén fekete, felirat-, és mintamentes pólóban kell lenniük az egész verseny ideje alatt és az eredményhirdetésen is.

Ujjbegyektől alkarig ékszert nem viselhet és megkülönböztető jel nem lehet látható a modellen! (pl.: kézen való tetoválás, bőrhiba, heg, seb, anyajegy stb.) Ha mégis van, kötelező professzionális sminkkel elfedni az adott felületet, vagy leragasztani (testszínű sebtapasszal) úgy, hogy ne látszódjon! Ennek be nem tartása 5 pont levonással jár!

A verseny helyszínén egy asztalt, két széket, egy dugaszolóaljzatot biztosítunk. Minden egyébről a versenyzőnek kell gondoskodnia (asztali lámpa, hosszabbító, UV lámpa, anyagok, eszközök).

A verseny ideje alatt a mobiltelefonokat csak időmérésre lehet használni!

Az előzsűrizés és a verseny alatt folyamatosan ellenőrizzük az asztalokat.

Tiltott anyag vagy eszköz nem lehet az asztalon, csak amire az adott versenyszámhoz feltétlen szüksége van a versenyzőnek. Ennek megszegése 5 pont levonást von maga után.

Az előkészítés megengedett a helyszínen a helyszíni tájékoztató megkezdéséig. A tájékoztatót követően, a verseny kezdetéig TILOS a modell körmeihez nyúlni! Ennek be nem tartása 10 pont levonással jár. Az előkészítés során használható csiszológép, a versenytájékoztató megkezdéséig.

Ügyeljenek a munka tisztaságára! Anyag vagy körömlakk a bőrön ne maradjon, mert ez hibapontot eredményez.

Mérési, értékelési szempontok

A zsűritagok a versenyt megelőzően képzésen vesznek részt, így tisztában vannak azzal, hogy mit és hogyan kell értékelniük, így felelősséggel hoznak döntéseket. A versenymunkák megítélése / pontozása minden versenyző számára elérhető lesz.

A zsűrinek nincs tudomása arról, hogy melyik versenyző készítette a körmöket a modelleken, mert modellszámmal azonosítják be őket. A versenyző nem tudhatja a modellek számát a zsűrizés végéig.

A zsűri nem pontoz minden szempontot. Minden zsűritag a 10-19 szempont közül, 3-5 szempontot bírál. Így a körmök néhány aspektusára koncentrálhatnak, nem pedig minden szempontra. Ez segít abban, hogy a bírálók következetesen és objektíven értékeljék az adott szempontokat. A bírók egyáltalán nem tudják drasztikusan növelni, vagy csökkenteni a versenytárs pontszámát, mivel nem bírálnak minden szempontot.

Pontazonosság esetén a zsűritagok visszahívják a modelleket.

Díjazás

Első három helyezett minden kategóriában kupa és oklevél mellett értékes nyereménycsomagot kap.

Zselé és porcelán technológiával épített körmök értékelése minden versenyszámban külön történik.

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Versenyszámok:

1, TARTÓS KÖRÖMLAKK VERSENY

Kategória: Kezdő, Haladó

Versenyidő:

Kezdő: 40 perc

Haladó: 30 perc

Végezzen gél lakkozási technikát mindkét kézen. Az egyiken francia lakkzselézést (francia alapszín, és fehér gél lakk használatával), a másik kézen intenzív piros lakkzselézést. Fedőfény használata kötelező! A forma, hosszarány kialakítása a versenyző feladata, a természetességre kell törekedni!

Mindkét kézen TILOS: csillámos, selyemfényű, illetve gyöngyházfényű gél lakk használata.

Felhasználható anyagok: UV és/vagy LED fényre kötő gél lakkok, a technológia elkészítéséhez tartozó egyéb anyagok.

A felhasznált alapanyagok oldhatósága nem feltétel!

2, PINK& WHITE& COVER ÉPÍTETT, KEZDŐ

Kategória: Kezdő

Versenyidő: 90 perc

EGY KÉZEN KELL DOLGOZNI, 5 KÖRMÖT KELL MODELLEZNI!!!!!

Épített technikát kell alkalmazni sablonos alátéttel, porcelán vagy zselé anyaggal, körömágy-hosszabbítással, 2/3 körömágyi rész és 1/3 szabadszéli résszel. A meghatározott arányok a hátsó bőrredőtől a szabadszéli rész végéig értendők. (Pl.: ha a körömágy 16 mm hosszú, akkor a szabadszél 8 mm hosszúnak kell lennie.) A zsűri ezt mérni fogja!

A mosolyvonal határozott ívű, éles és dramatikus, legmélyebb pontja a körmön középen legyen, pontban végződjön mindkét oldalon egyforma magasságban szimmetrikusan, mintha egyik oldal a másik tükörképe lenne. A fehér szabadszéli résznek minden körmön egyforma ívűnek, foltmentesnek, egységes fehér színűnek kell lennie.

A körömágyhosszabbító anyag a meghosszabbított rész felétől a hátsó bőrredők felé átmenetesen legyen eldolgozva. A körömágyi résznél az anyag eldolgozása észrevehetetlen legyen.

A körmök kialakításnál ügyelni kell a párhuzamokra és az oldalvonalakra, illetve a szemközti és oldalirányú C ívekre. Figyelni kell, hogy pontosan egyformák legyenek és a legmagasabb pontjuk minden körmön ugyanott legyen.

A lakkozatlan körmöket/ mutató, középső és gyűrűs újj/ üvegfelületűre kell polírozni porcelán anyag használata esetén, zselé anyag használatakor pedig fényzselével kell borítani. Hüvelyk és kisújjat piros körömlakkal kell lakkozni, beleértve az alsó éleket és az élvastagságot is. A körömágynál ne maradjon rés, teljesen fedje le a körmöt a körömlakk!

Minden újjon ki kell építeni a fehér szabadszéli részt!

A versenyzőnek kell biztosítani a piros körömlakkot!

Alap és fedőlakk, csillámos, selyemfényű körömlakk, valamint gél lakk használata TILOS!

Körömápoló olaj használata megengedett, de a nyomai ne legyenek láthatóak. Ne legyen por, és anyagmaradék a körmökön, valamint a körmök alatt és a bőrön, mivel a zsűri ezt is pontozni fogja.

A modelleknek természetes körmökkel kell érkezniük, anyagmaradék nem lehet a körömlemezen!

Ujjbegyektől alkarig ékszert nem viselhet és megkülönböztető jel sem lehet látható a modellen! (pl.: kézen való tetoválás, bőrhiba, heg, seb, anyajegy stb.) Ha mégis van, kötelező professzionális sminkkel elfedni, vagy leragasztani testszínű sebtapasszal az adott felületet úgy, hogy ne látszódjon. Ennek be nem tartása pontlevonással jár! A hozott hibák beleszámítanak a pontozásba.

A verseny kezdete előtt elő lehet készíteni a körmöket, de modellező anyagot csak a verseny kezdetétől lehet használni!!!

Felhasználható anyagok: Clear- átlátszó, White- fehér, Pink- rózsaszín, Cover pink- körömágyhosszabbító

Csak építő anyagok használhatók!

Csillámos építő anyagok használata tilos!

Tipp használata TILOS!

Festő fehér zselé használata TILOS!!!

Csiszológép használata tilos!

A sablonok előkészítése TILOS!!! Mobiltelefon, csak időmérésre használható!

3, ACRYL PINK & WHITE&COVER ÉPÍTETT, HALADÓ

4, ZSELÉ PINK & WHITE& COVER ÉPÍTETT, HALADÓ

Kategória:

 Haladó

Versenyidő: 75 perc

Épített technikát kell alkalmazni sablonos alátéttel, kiírásnak megfelelően: porcelán vagy zselé anyaggal. A hossz arányok: 2/3- 1/3 a hátsó bőrredőtől a szabadszéli rész végéig, amit a zsűri mérni fog!

Egy kézen, 5 db körmöt kell modellezni klasszikus Pink & White kivitelben, vagy körömágy hosszabbítással úgy, hogy az anyag átmenetet képezve legyen eldolgozva a hátsó bőrredő felé. A versenyző eldöntheti, hogy melyik technológiát, anyagot alkalmazza az építés során.

A körmök formája kocka, művészi, karcsú kivitelben. A hajlítás mértéke 30-50%, a hajszálvonal éle maximum névjegykártya vastagságú lehet.

Mosolyvonal határozott ívű és éles, dramatikus, legmélyebb pontja a körmön középen legyen, pontban végződjön mindkét oldalon egyforma magasságban szimmetrikusan, mintha egyik oldal a másik tükörképe lenne.

A fehér szabadszéli résznek, minden körmön egyforma ívűnek, foltmentesnek, egységes fehér színűnek kell lennie. A körömágyi résznél az anyag eldolgozása észrevehetetlen legyen.

A kialakításnál ügyelni kell a párhuzamokra és az oldalvonalakra, ill. a szemközti és oldalirányú C ívekre. Figyelni kell arra, hogy pontosan egyformák legyenek és a legmagasabb pontjuknak ugyanott kell lenniük, minden körmön.

A lakkozatlan körmöket- mutató, középső és gyűrűs ujj- üvegfelületűre kell polírozni porcelán anyag használata esetén. Zselé anyag használatakor pedig fényzselével kell borítani. A kisujjat és a hüvelykujjat piros körömlakkal kell lakkozni úgy, hogy a körömágynál ne maradjon rés. Az alsó éleket és az élvastagságot is beleértve! Alulnézetből látszódnia kell a fehér szabadszéli résznek, nem lehet átlátszó.

A lakkozott körmön a körömlakk alá fényzselét használni TILOS!

A versenyzőnek kell biztosítani a piros körömlakkot!

Alap, fedőlakk, csillámos, valamint gyöngyházfényű lakk és gél lak használata TILOS!

Körömápoló olaj használata semmilyen formában nem megengedett. Ne legyen por, és anyagmaradék a körmökön, körmök alatt és a bőrön mivel a zsűri ezt is pontozni fogja.

A kész körmöket maradéktalanul meg kell tisztítani!

A modelleknek természetes körmökkel kell érkezniük, anyagmaradék nem lehet a körömlemezen!

Ujjbegyektől alkarig ékszert nem viselhet és megkülönböztető jel sem lehet látható a modellen! (pl.: kézen való tetoválás, bőrhiba, heg, seb, anyajegy stb.) Ha mégis van, kötelező professzionális sminkkel elfedni, vagy testszínű sebtapasszal leragasztani az adott felületet, úgy, hogy ne látszódjon.

A verseny kezdete előtt elő lehet készíteni a körmöket, de modellező anyagot csak a verseny kezdetén lehet használni!!!

A sablonok előkészítése TILOS!!!

Felhasználható anyagok: Clear-átlátszó, Pink-rózsaszín, White-fehér, Coverpink-körömágy hosszabbító, acrylgel (csak zselé technológiánál használható).

Csillámos építő anyagokat használni tilos!

Csak építő anyagok használhatók!

Festő fehér zselé használata TILOS!

Tipp használata TILOS!

Csiszológép használata tilos!

 

5, Reality Nail Art

45 perc - 3 tip –

Ez egy freestyle verseny, amely lehetővé teszi minden versenyző számára, hogy a legjobb tudásához mérten szabadon alkosson!

A versenyzők 45 percet kapnak a versenyszervező által biztosított 3 tipen.

A versenyszám  kezdetén a versenyzők kapnak egy 3 képet tartalmazó lapot. Ezen 3, különböző stílusú és életkorú nő látható 20, 30, 45 évesek.

Meg kell terveznie azt a díszítést, amely alkalmas a hétköznapi szalon szolgáltatásaira, és amelyet mind a 10 köröm festésénél alkalmazna.

Nincs szükség modellre.

A bírók értékelni fogják a szalondíszítés minőségét, amely megfelelő lenne a vendégek számára, akiket a képeken ábrázoltak, azaz a stílus és az életkor figyelembe vételével.

A 3D-s technika nem megengedett. Sík felület  vagy dísztárgyak csak strasszokkal stb.

Géllakk, Glitters, fóliák, Charms, strasszok, lapos kövek, matricák, Dip rendszer – bármit lehet használni, csak 3 D elemeket nem.

A kapott kartonra, mely a 3 különböző stilusú és életkorú hölgyet ábrázol, rögzíteni kell a kész munkákat az adott tipusú hölgy mellé a lapra. Ebben a formában kell leadni zsűrizésre.

Minden munkafolyamatot a helyszínen kell készíteni.

6, SZÍNRE CSILLOGÁS

Nincs külön kezdő és haladó kategória értékelve.

Versenyidő: 60 perc

A feladat 5 előre megépített és egyszínűre festett alap köröm díszítése kristályokkal. A szín nincs meghatározva, az 5 körmön eltérő színű is lehet, de körmönként egyszínűnek kell lennie. Semmilyen festés, minta nem lehet a körmökön! A forma és hossz nincs meghatározva.

Csak KRISTÁLYOKAT szabad használni a minta kialakításához, melyek nem lehetnek nagyobbak, mint 1 cm bármilyen irányban. Fémes, és más anyagból készült elemek használata TILOS!

A díszítésnek a következő kritériumoknak kell megfelelnie: eredetiség, munka tisztasága, design, kivitelezés, egyensúly, a kövek mennyisége, forma, komplexitás, fényerő, részlet és az összbenyomás.

Tisztítószerek, hidratáló termékek (olajok, krémek stb.) használata megengedett. Az olaj túlzott használata pontlevonással jár!

Ne legyen por, anyag és olajmaradék a körmökön, a körmök alatt és a bőrön!

 7,  Tipbox 3D kategória

Nevezési díjak: 9000.-

Nincs külön kezdő és haladó kategória értékelve.

Téma:  A Vasember

Munka elkészítése: 10 db tip használatával, ami 5 különböző méretű, összeragasztva, egymás mellé rögzítve, hogy egy egységes képet mutasson. A kész munkát rögzíteni kell egy fekete fotókartonra, a mérete bármekkora lehet. Dobozban is érkezhet a munka a zsűri csak a tipbox munkát értékeli, a doboz díszítését nem.

Magassági korlát: 10 cm, oldala 3 cm-re lóghat ki a tip-től, amire rögzítve lett (ettől való eltérés pontlevonással jár)

Az elkészített munkád legyen tiszta, jól felismerhető, színes és igényes! Az elkészítés folyamatáról kérünk 4 db fázis képet, valamint egy leírást, mi ihlette, mit szerettél volna bemutatni a munkáddal, milyen anyagokat használtál. Ezeknek a dolgoknak kell szerepelni a leírásban (név nélkül).

A leírás hiánya pontlevonást von maga után!

Kötelező használni: porcelánt, plastilin, színes zselét vagy festő zselét, vagy akril festéket.

A munka során kizárólag műkörmös alapanyag használható.

TILOS HASZNÁLNI:

Bármilyen boltban megvásárolt műanyag, vagy porcelán figurát.

Előzőleg más versenyre készített 3d-s elemet, mint: kartonpapírt, láncot, strassz köveket, tollat, csipkét.

Kiöntőformák használata tilos!

Ezen szabályok megszegése automatikus kizárást von maga után.

 

ügyfélszolgálat

Csatlakozz közösségünkhöz
Partnereink