Transzferfólia használata lépésről lépésre

A transzferfólia a 2010-es évek közepén vált rendkívül népszerűvé a körmös világban és azóta is töretlen sikernek örvend. Gyönyörű díszítések, különleges megoldások és utánozhatatlan mintázatok varázsolhatóak használatával a körmökre, meglehetősen könnyedén. Bár sokan tartanak az alkalmazásától - néhány dologra használata során érdemes odafigyelni - viszont ha betartjuk az előírásokat, a lehető legegyszerűbben készíthetünk csodálatos körmöket magunknak vagy vendégeinknek.

Érdekel, hogy milyen szabályok elengedhetetlenek a tökéletes végeredmény érdekében? Tarts velünk ebben a cikkben és mindent megtudhatsz!

Transzferfólia használata lépésről lépésre

Transzferfólia tisztántartása

Az egyik, talán legnagyobb hiba, amit elkövethetünk a díszítőnkkel, ha nem bánunk vele kesztyűs kézzel, szó szerint. Az ujjlenyomatos és szennyeződéssel teli fólia sajnos esztétikailag és felhasználás szempontjából is odavágja a munkánkat, ezért érdemes szövet- vagy gumikesztyűt húzni, mielőtt belevetjük magunkat az alkalmazásába.

Amennyiben már megtörtént a baj, azaz valamilyen szennyeződés megjelent a fólián egy cleaner segítségével távolítsuk el azt.

Így használd

A transzferfóliát ragasztóval és zselével is felrakhatjuk. A kettő termék közötti legnagyobb különbség a kötési idő. Ezt mindig a választott cikk utasításai szerint nézzük.

A transzferfólia felhelyezése:

  • 1. lépés: Vágjunk le egy kisebb darabot a fóliából, ugyanis így könnyebben kezelhető!
  • 2. lépés: Gél lakk esetében a megköttetett, ragacsos felületre vigyük fel a zselét/ragasztót! (Ha pedig szimplán műkörmöt készítünk, akkor a megreszelt és bufferozott felületre kenjük fel az adott anyagot.)
  • 3. lépés: Köttessük meg a zselét vagy a ragasztót!
  • 4. lépés: A transzferfóliával kezdőként érdemes apró részletekben haladni: először az egyik oldalát, majd a köröm közepét és végül a másik oldalát nyomjuk oda. 
  • 5. lépés: Egy hirtelen mozdulattal szedjük le a körömre tapasztott fóliát! Ezt szokás nevezni gyantázó mozdulatnak is, hiszen sokban hasonlít hozzá. 
  • 6. lépés: Amennyiben nem foltos, hanem egybefüggő fedést szeretnénk elérni, bátran visszamehetünk egy újabb fólia darabbal a hézagos területre mindaddig, amíg el nem érjük a kívánt hatást.
  • 7. lépés: Fedőlakkal zárjuk! Választhatunk fényes vagy matt lakkot is.
  • 8. lépés: Köttessük meg!

Gyakori hibák

Mint fentebb írtuk, a kettő legtöbbször visszatérő baklövés, ha nem vigyázunk a transzferfólia tisztaságára, illetve ha a kötési időket nem tartjuk be. Ezek szem előtt tartásával azonban egyszerűen és gyorsan készíthetünk egyedi körmöket.

Újdonságok

Megjött a kedved a fólia használatához? Nézd meg a gellakk.com legújabb típusait:

Transzferfólia

Rózsaszín, párducmintás transzferfólia »»

Transzferfólia

Sárga, párducmintás transzferfólia »»

Transzferfólia

Galaxy mintás transzferfólia »»

Transzferfólia

Rózsaszín márványmintás köröm »»

Transzferfólia

Fényes lila-pink transzferfólia »»

A webáruházban elérhető összes transzferfóliáért KATTINTS IDE, ha pedig tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Körömdíszítés
Az oldal tetejére